Pasta met groene groentes

Posted on by 0 comment

Naast trainen is gezond eten ook een belangrijke factor om fit te worden. Daarom vandaag een lekker pasta recept vol eiwitten: pasta met groene groentes en zonder toegevoegde saus.

20160521_174502
Wat zijn de ingrediënten die je nodig hebt (voor 2 personen):

– 1 courgette
– 1 broccoli
– 1 groene paprika
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 300 gram kipfilet
– 2 trostomaten
– peper
– 150 gram fusilli

Bereidingswijze
Snijd de courgette en paprika in blokjes. Haal de stronk van de broccoli en houdt de roosjes niet te groot. Houd de tomaten heel en leg ze in kokend water om te wellen. Haal hierna de schil eraf en pureer de inhoud. Dit is de saus die we op het eind erbij doen.

Bak de kipfilet in een pan tot het bijna gaar is. Zet tegelijkertijd met de kip de broccoli op. Gooi de courgette en de paprika bij de kip wanneer deze licht bruin begint te kleuren. Zet het gas daarna half en laat het een kwartier stoven. Vergeet niet af en toe even te roeren. Gooi de laatste vijf minuten de gekookte broccoli erbij.
In de tussentijd zorg je ook dat de pasta klaar is. Doe alles bij elkaar in een pan en voeg de zelfgemaakte tomatensaus erbij. Laat dit samen nog twee minuten koken.

20160521_182835
Waarom deze pasta zo gezond is?
Groene groentes zijn een bron van eiwitten. Vooral broccoli bevat veel eiwit.  Verder is de tomatensaus vers en zonder toegevoegde stoffen. Ook kipfilet zit vol eiwitten en is erg mager vlees. De volkoren pasta zit vol langzame koolhydraten, zodat je langer vol zit en is perfect voor of na een training!

Category: Home, Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *